"SMREKA OPEN" 2022

Proslog vikenda na terenu za Pitch&Putt igru na Vucijoj luci odigran je "Smreka open"2022

Prekrasno vrijeme,fantastican odaziv igraca(50-tak) iz svih klubova u BiH,dobar teren te takodje odlicno druzenje glavne su karakteristike Smreka opena 2022.

Radi velikog interesovanja turnir se igrao dva dana.Najvise znanja pokazao je Josip Grubisic

koji je odigrao odlicnih 56 udaraca te je ujedno izjednacio rekord terena koji su ranije odigrali Samir Smajic i Nedim Cehajic.Drugoplasirani je bio Samir Smajic sa udarcem manje od Josipa a treci je bio Dejan Saran jedini PRO igrac u BiH.

Kod dama prvoplasirana je bila Anita Selmanagic odigravsi 66 udaraca,druga je bila juniorka Katarina Peric , na cemu posebno cestitamo, a treceplasirana je Azra Ibrahimovic Spahic.Ispred GC Smreka Azmin Karanovic se zahvalio svim ucesnicima,Golf savezu BiH,te ovogodisnjim sponzorima turnira. Pivnici Gelender,Vinariji Citluk te zanatskoj radnji "Goro" koji su izradili pehare za ovaj turnir.

I na kraju jedinstven zakljucak svih ucesnika je ,da ovakvih turnira na ovom terenu tokom godine mora biti vise,sa cim su se slozili i organizatori iz GC Smreka.

Do slijedeceg turnira Golferski pozdrav.

Drugi pitch&putt

"Smreka Open" 2020

 

Po prekrasnom vremenu i na dobro uredjenom terenu drugi Pitch&Putt Smreka Open okupio je 40 golfera iz svih klubova u BIH.

Glavne odlike turnira pored odlicne atmosfere je i svakako zadovoljavajuci odziv golfera a posebno juniora(sedam) sto nas svakako veoma raduje.Takmicarskog duha takodje nije nedostajalo,sto se vidi po ostvarenim rezultatima.

Prvo mjesto u kategoriji "gospoda" osvojio je Benjamin Mujanovic sa 60 udaraca,drugi je bio Sanjin Radonja sa udarcem vise od Benjamina,dok je treceplasirani Ferid Mujanovic odigrao 64 udarca.

Prvo mjesto kod" dama" bila je  Mirela Mujanovic koja je odigrala 83 udarca,drugoplasirana LJilja Srna odigrala je 84 udarca,a treceplasirana bila je Marijana Peric sa 94 udarca.

U juniorskoj konkurenciji najbolji je bio Dal Smajic sa 78 udaraca,drugoplasirani Tarik Mujanovic odigrao je udarac vise od Dala,a treceplasirana Ema Sabanovic odigrala je rundu od 88 udaraca.Svi juniori dobili su i prigodne poklone za ucesce na turniru.

Rekord terena i dalje "drzi"Samir Smajic sa 56 udaraca,a nama ostaje da vidimo da li ce neko u buducnosti uspjeti ostvariti bolji rezultat,bolja pozivnica za slijedeci turnir nije potrebna...

Ispred Golf Saveza BIH prisutnim se obratio Nedim Cehajic koji se zahvalio domacinu na gostoprimstvu i odlicnoj organizaciji.

 

 

 

PRIJEM KOD NACELNIKA

 

 

Povodom predstojecih praznika nacelnik opstine Istocni Stari Grad Bojo Gasanovic organizovao je novogodisnji prijem na kojem je dodijelio zahvalnicu Golf klubu Smreka za doprinos u razvoju sporta na nasoj opstini.Ovom prilikom se zahvaljujemo nacelniku, te se nadamo da ce u buducnosti saradnja izmedju opstine i kluba biti jos veca na obostrano zadovoljstvo

ODIGRAN PRVI TURNIR U BOSNI I HERCEGOVINI U 

PITCH&PUTT-u

 

 

19.10.2019 godine na terenu golf kluba Smreka odigran je prvi turnir u pitch&putt-u Bosni i Hercegovini.Na turniru su ucestvovala 34 golfera iz cijele Bosne i Hercegovine.Prekrasan ambijent,prelijepo vrijeme i zahtjevan teren odusevili su sve prisutne,kako golfere tako i posjetioce.Opustena atmosfera koja je vladala medju igracima nije uticala na takmicarski duh koji se itekako osjetio.Prvi pobjednici ovog istorijskog turnira su Samir Smajic i Anita Selmanagic.Samir je pobijedio sa rezultatom od 56 udaraca koji je ujedno postavio i rekord igralista.Samir je imao i 6 birdie-a.Najblizi Samiru bio je Dejan Saran sa 57 udaraca(za one koji neznaju Dejan je PRO,a 2017 godine ucestvovao je na prvom Svjetskom prvenstvu u P&P igri u Milanu i zauzeo 32 mjesto sto je za svaku pohvalu).Treceplasirani bio je Nedim Cehajic sa 60 udaraca.Kod dama prvoplasirana Anita Selmanagic odigrala je 75 udaraca.Drugo mjesto osvojila je Arjana Selmanagic,dok je trece mjesto pripalo Minki Baros.Nagrade najboljim urucio je Sanjin Radonja predsjednik GK Smreka koji je ujedno iskoristio priliku da se zahvali svima koji su pomogli oko organizacije i ideje P&P terena,Posebne zahvalnice dobili su Jasmin Selmanagic ,Dejan Saran te Amir Smijecanin za nesebican doprinos u razvoju GK Smreka.

Takodje treba spomenuti da je Golf Klub Krivaja iz Zavidovica urucila predsjedniku GK Smreka prekrasan poklon kao znak dobre saradnje ova dva kluba ,koji ce u buducnosti biti jos na vecem nivou...Sta reci na kraju osim da se jos jednom zahvalimo svim klubovima i ucesnicima, te da ih pozovemo da dodju i dogodine.Nadamo se da ce ovaj turnir privuci i druge ljude da probaju ovaj prekrasni sport.Golferski pozdrav


Novosti     

svi ljudi koji su zainteresovani da se uključe u rad i organizaciju kluba 

su dobrodošli.....